Schoolkinderen krijgen educatie van Faunawatch

Nationale en internationale educatieprojecten

We hebben 16 lesprogramma’s ontwikkeld binnen 4 onderwerpen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten binnen het onderwijs:

  • Dieren(welzijn): Afrikaanse olifanten, westelijke chimpansees, komodovaranen, orang oetans, bijen, Sumatraanse tijgers en pangolins
  • Klimaat: klimaat algemeen, klimaat bedreigingen en oplossingen en praktijkles aanpak afval
  • Hygiëne: hygiëne algemeen, handen wassen en tanden poetsen
  • Voeding: groenten, fruit en kruiden.

Educatie is van groot belang om grote positieve veranderingen teweeg te brengen. Zowel het creëren van bewustwording als het verbeteren van de levenstandaard zorgen ervoor dat er meer aandacht besteed wordt aan de bescherming van dier en natuur.

Help mee!

Knutselles
Bij een donatie voor een knutselles, worden 10 leerlingen op een creatieve manier iets bijgebracht over het belang van wilde dieren. Door de creatieve insteek blijft het de kinderen jarenlang bij.

Lesboek
Het lesboek bevat alle lessen van Faunawatch. Er staan specifieke aanwijzingen in voor de leerkracht, zodat hij/zij de lessen makkelijk aan kinderen kan doceren.

Zaailes
Voor 50 euro kunnen we 25 kinderen een zaailes geven. Het is zowel een praktische als theoretische les. Zaaien lijkt misschien vanzelfsprekend, maar is het vaak niet. Daarnaast zijn bijvoorbeeld de bloemen goed voor de bijen en leren de kinderen over biodiversiteit.Resultaten

Al 1.556 mensen ontvingen educatie van Faunawatch!

Faunawatch educatie programma