waterschildpad

Opvang voor waterschildpadden


Probleem

Naar schatting zijn zo’n 200.000 schildpadden in de Nederlandse natuur gedumpt. Deze sterven daar vaak na lange tijd door honger en vormen een bedreiging voor de lokale flora en fauna. Het gaat specifiek om de lettersierschildpad. Deze soort heeft 3 bekende ondersoorten, namelijk de roodwang-, geelwang- en geelbuikschildpad.

Oplossing

Om deze schildpadden te helpen heeft Faunawatch een schildpaddenopvang opgestart in Maastricht. We hebben een vergunning van de Rijksoverheid gekregen om deze invasieve schildpadden te mogen opvangen. In de opvang is plaats voor 500 schildpadden. We zullen schildpadden die gedumpt zijn in de natuur opvangen en daarnaast is er ook plaats voor gevonden schildpadden en schildpadden die afgestaan worden door het baasje. De schildpadden zullen eerst in quarantaine geplaatst worden. Daar zullen ze klinisch en parasitair onderzocht worden.  Tevens worden ze gechipt. Vervolgens komen ze terecht in de grote verblijfsvijvers waar ze de rest van hun leven mogen verblijven. Lees hier meer over de huisvesting.

Koop een t-shirt, help een schildpad

Koop een biologisch t-shirt van Faunawatch en steun onze schildpaddenopvang. Het t-shirt is tegen de kostprijs van 10 euro beschikbaar en afhankelijk van je mogelijkheden kan je dan een donatie toevoegen voor de schildpadden.

Help mee!

donation

Word virtueel pleegouder voor maar €5,- per maand

adoption

Meld een gevonden schildpad of sta een schildpad af

volunteering

Sommige soorten schildpadden zoeken een nieuw thuis, kun jij ze een goed thuis bieden?

Project partners

logo Mondriaan
logo Traffic Supply
logo pas
Sibo Fluidra en Faunawatch
logo Engels
Jan Opreij sponsor Faunawatch