Beekeepingproject Ghana

Imkerproject in Ghana


We hebben 66 studenten en 25 docenten opgeleid om imker te worden in Ghana. We hebben ook beschermende kleding, materialen en bijenkasten gekocht. Bijna elke dag hebben we contact met de scholen in Ghana over de voortgang van ons imkerproject.

Bericht uit Ghana

Na het winnen van het groen lintje in  2017 ontvingen we de volgende boodschap van de coördinator van ons imkerproject in Ghana:

Hoi,

Leuk om te lezen over de award die jullie onlangs hebben gewonnen, gefeliciteerd. Inderdaad, Faunawatch verdient het. De thema’s die door de jury worden aangehaald voor het toekennen van de prijs aan jullie zijn ontroerend. Jullie inspanningen om het bewustzijn over het milieu in zijn totaliteit en de gemeenschap in het bijzonder, draagt bij aan de opvoeding voor een groot deel van de bevolking van met name uw projectgemeenschappen en helpt derhalve de hele wereld

Onze samenwerking met jullie in Ada met betrekking tot het imkerproject is het waard om te vieren vanwege de enorme bijdrage die het levert vooral in het onderwijzen van het imkeren en is een examineerbaar onderwerp in het voortgezet onderwijs.

Het is een onderwerp voor alle scholen die landbouwwetenschap aanbieden op Ghanese scholen.

Nogmaals gefeliciteerd en moge dit succes continue blijven voortduren.

Mijn hartelijke groeten aan de Faunawatch-familie

Ibrahim.