hanengevechten

‘Hanengevechten mogen geen inkomstenbron zijn’


Eind vorig jaar vroegen we op Facebook of hanengevechten een inkomstenbron mogen zijn voor zeer arme mensen. De post leverde 78 reacties op. Iedereen was het met elkaar eens. “100%. Nooit. Dit is pure dierenmishandeling.”

Dat is de reactie van Mathilde Schievink. “Of je nu arm bent of niet, NIETS rechtvaardigt misbruik. Niet van dieren, en niet van mensen”, schrijft Lia van Son stellig. Maaike van Veen deelt haar mening: “Nee nooit…geen geld verdienen over de ruggen van onschuldigen!” Kelly Weustink voegt toe dat dieren geen stem hebben. “Die zijn wij en die moeten we niet misbruiken.”

Bokswedstrijd

De reactie van Yelley Babois krijgt bijval van anderen. “Nooit… Arme mensen zijn waarschijnlijk arm geworden door de weddenschappen. Dit is je reinste dierenleed. Als ze graag gevechten willen zien, ga dan lekker naar een bokswedstrijd, die boksers kiezen er zelf voor om gebeukt te worden.” Ans van den Berg zegt ook dat dieren nooit gebruikt mogen worden voor gevechten.

Dierenentertainment

Eveline Ciemniak zegt dat ze dierenentertainment in arme regio’s altijd vreemd heeft gevonden. “Bijvoorbeeld bear baiting in Pakistan. Ze zijn arm, maar daar kunnen ze hun geld wel aan verspillen. Walgelijk en ook nog aan zoiets wreed.” Jim Stalknecht heeft ook een duidelijke mening: “ELK entertainment met dieren is FOUT!!!!!”

Geld

Volgens Armande Béres mogen dieren niet gereduceerd worden tot dingen om geld op te brengen. “Geld maakt alle respect voor levende wezens kapot…zie maar naar die megafokkerijen, hondenrennen, paardensport, hondengevechten…”

Vage vraag

Niet iedereen kan de vraag van Faunawatch waarderen. “Dom waarom er zo’n vraag gesteld moet worden! Zijn hanen geen dieren die leven en pijn voelen? Laten mensen op dezelfde manier met elkaar vechten! Is veel eerlijker maar daar zijn ze te laf voor”, reageert Heidy Breed. Kit Haak vindt het maar een vage vraag. “Dan heb ik er nog een: mogen arme mensen een bank beroven?”

Leed

Ook Jasmijn Reemer trekt haar wenkbrauwen op. “Wat een rare vraag! Als je arm bent mag je gewoon leed veroorzaken om er beter van te worden? Hanengevechten, hondengevechten, drugshandel, overvallen… alles goed praten onder het mom van armoede? Lijkt me niet.” Maria Haan vindt het zelfs een hele domme vraag. “En erg makkelijk te beantwoorden vanuit onze luxe positie. Echte armoede heeft zo goed als nergens keuzes in te maken…” Steven Virginie Vkb-Dlt komt met een mogelijke oplossing. “Geef ze kippen zodat ze eieren kunnen verkopen…” Dat is helemaal geen gek idee!