Probleem
De biodiversiteit in Nederland is beperkt. Stukjes natuur zijn vaak hele kleine oppervlaktes en meestal onderbroken door industrie, landbouw, bebouwing, waterwegen en autowegen. In Europa sterven jaarlijks 29 miljoen (!!!) zoogdieren in het verkeer. In Nederland gaat het bijvoorbeeld om o.a. 300.000 egels per jaar.
Oplossing
Uit onderzoeken komt duidelijk naar voren dat de mens van de natuur houdt vanwege het exclusieve karakter ervan, de schoonheid en de diversiteit aan dieren, planten en landschappen. Ook onze voedselvoorziening en economische ontwikkeling zijn in grote mate afhankelijk van de natuur. Om de behoeften van de huidige en toekomstige generaties veilig te stellen is het van groot belang om onze natuur te beschermen en te behouden. De biodiversiteit vormt een goede indicator voor de kwaliteit van de natuur en de gezondheid van ecosystemen. Bossen zijn erg belangrijk voor veel diersoorten in Nederland, sommige van deze zijn zelfs met uitsterven bedreigd.
Doel
De biodiversiteit vergroten door het uitbreiden van de natuur en het verbinden van natuur door het planten van bomen.
Adopteer een boom
Adopteer een boompje van 60-100cm voor maar 5 euro. We sturen je een adoptiecertificaat met de coordinaten van de boom, zodat je hem altijd kan bezoeken. Tevens help je mee om de biodiversiteit te vergroten.

Samenwerken voor meer biodiversiteit
Heb je als particulier, bedrijf of vereniging plek om tenminste 50 bomen (of 50.000) te planten dan laat het ons weten. Samen overleggen we dan hoe we dit kunnen realiseren. Wij zorgen op z’n minst voor een groep enthousiaste vrijwilligers voor het planten van de bomen. Ook overheden kunnen een beroep op ons doen. Stuur ons een bericht via ons contactformulier met meer informatie over je idee.
Updates
- Gemeente Maastricht:
De wethouder gaf het startsein voor het boomplantproject van Faunawatch, waarbij we begonnen met het planten van 5 stuks, waarna we met 41 vrijwilligers vervolgens 1.000 stuks linde, zomereik en gewone es geplant hebben. Er is ook een groot stuk grond uitgegraven, zodat er een natuurlijke poel ontstaat voor de kamsalamander. - Gemeente Valkenburg aan de Geul:
Op 15 oktober 2022 gaan we 450 stuks natuurlijke beplanting, 150 stuks kruidenmix en 10 stuks assorti bessenstruiken planten. Daarnaast gaan we 5 bijenhotels, 5 vleermuizenkasten, 5 egelhuizen, 5 roofvogelkasten en 5 bosuilenkasten plaatsen. Als educatie gaan we 3 informatieborden plaatsen over bijen, dassen, egels, vleermuizen, bosuilen en torenvalken. In maart 2023 gaan we 26 soorten meerjarig bijvriendelijk zaad zaaien op 1.000 m2. - Gemeente Meerssen:
In gesprek over de bevordering van flora en fauna.